Bara laterala a blogului
Interviu Andrei Bogaci - Locul 3 Mondial, World Run
In Interviuri

Interviu Andrei Bogaci - Locul 3 Mondial, World Run

 1. MyGame.ro : De cat timp ai inceput sa te implici in sport si de ce ai ales aceasta disciplina?

          Andrei Bogdaci : Am facut fotbal de la 10 ani, apoi am inceput sa fac sport de performanta iar de la 16 ani sport de contact kickboxing.  Am reusit multe rezultate la kickboxing. Unul dintre cele mai frumoase este de Campion Mondial la Kickboxing in Italia anul 2015.

Dupa acest rezultat am inceput sa merg la inot unde un an de zile m-am antrenat cu antrenor.

La atletism am ajuns din intamplare, dupa ce am alergat un marathon fara antrenor in 3 ore 48 min. Apoi am inceput sa invat mai multe despre maraton si sa fac antrenamente zilnic.

 

 1. M.G. : Cum a influentat aceasta decizie viata ta?

          A.B. : Este cea mai buna decizie ca am ales sa fac maraton. Am inceput sa fiu zilnic cea mai buna versiune a mea.

 

 1.  M.G. : Care sunt principalele obiective pe care le ai in acest moment in cariera ta sportiva si cum te pregatesti pentru a le atinge?

           A.B. : Obiectivele apar atunci cand termin o cursa de maraton cu un timp bun si inteleg atunci ca pot mai mult si mai mult.

 

 1. M.G. : Cum te pregatesti pentru o competitie importanta si cum gestionezi emotiile?

          A.B. : Pregatirea pentru un maraton incepe cu un program de 8 ore la job ca sculptor in lemn alaturi de fratele geaman Mihail Bogaci apoi pregramul de antrenament de la antrenorul meu din Athena - Christos Papachristos - unde imi spune zilnic ce si cum sa alerg.

 

 1. M.G. : Care a fost cel mai memorabil moment din cariera ta sportiva pana acum?

          A.B. : Cel mai frumos moment din cariera de sportiv a fost cand am ajuns Campion Mondial la Kickboxing de unde am ca amintire centura de Campion.

 

 1. M.G. : Care a fost cea mai mare provocare pe care ai intampinat-o in cariera ta de sportiv de performanta si cum ai depasit-o?

          A.B. : Provocarea cea mai mare a fost sa alerg la evenimentul Wings for Life Worldrun 2023 unde am alergat 63 km pe stadionul Dinamo si am reusit sa fiu pe locul 3 mondial si locul 1 in Romania.

 

 1. M.G. :  Ce anume te motiveaza sa continui sa te antrenezi si sa evoluezi?

          A.B. : Motivatia pentru care continui sa alerg este familia mea si echipa mea - cei care ma sustin sa fiu mai bun in fiecare zi.

 

 1. M.G. : Ce rol au avut antrenorii/ mentorii tai in succesul tau ca sportiv de performanta?

          A.B. : In toate tipurile de sport au fost alaturi de mine cei mai buni antrenori. La maraton, antrenorul meu este din Athena, Grecia unde are cele mai frumoase rezultate din istorie si campion balcanic - Christos Papachristos.

 

 1. M.G.: Care sunt modelele tale in sport si cum te-au influentat acestea?

          A.B. : Am intalnit multe personalitati din sport; m-a motivat mult modul lor de viata si cariera sportiva. L-am intalnit pe David Popovici la scoala unde invata si am vorbit multe lucruri interesante despre antrenamente si ma asteapta sa fim colegi de club.

 

 1. M.G. : Care este rutina ta de antrenament si cat de mult timp petreci zilnic antrenandu-te?

          A.B. : Antrenamentele sunt zilnice intr-un interval de 2 sau 3 ore alergari de 15 si 35 km dupa o zi de munca de 8 ore.

 

 1. M.G. : Cum te ingrijesti de sanatatea ta fizica si cum gestionezi eventualele accidentari?

          A.B. : Se mai intimpla uneori accidentari dar inainte imi fac un program de recuperare medicala sportiva alaturi de echipa mea de recuperare Recovery Team unde terapeutul a lucrat in Lotul National de Atletism la recuperare si ma ajuta pe toata perioada de pregatire la maraton.

 

 1. M.G. : Cum te hranesti pentru a-ti sustine nivelul ridicat de performanta? Ai vreo dieta speciala?

          A.B. : Am o dieta bazata pe carbohidrati inainte de antrenament si competente sportive, iar dupa antrenament mai multe proteine. De asemenea, folosesc vitamine Ethicsport Romania ce ma ajuta sa ma hidratez dupa antrenament.

 

 1. M.G. : In ce fel a influentat atletismul alte aspecte ale vietii tale, cum ar fi disciplina, perseverenta sau concentrarea?

          A.B. : Disciplina s-a format din antrenamentele la kickboxing unde am avut un program foarte greu dar perseverenta si concentrarea le-am dezvoltat mult la maraton unde am scopuri de viitor - sa dobor recordul la maraton si recordul mondial la 100 km.

  

 1. M.G. : Cum folosesti tehnologia si datele obtinute in timpul alergarilor pentru a-ti imbunatati performanta?

          A.B. : Tehnologia ma ajuta mult sa monitorizez orice antrenament unde antrenorul imi vede toata activitatea cu ajutorul ceasului Garmin Romania.

 

 1. M.G. : Cum te implici in comunitatea alergatorilor si cum va sprijiniti reciproc pentru a va atinge obiectivele?

          A.B. : Am o comunitate mare de alergatori - Keep On Moving - unde am reusit sa obtinem un rezultat istoric pentru Romania la Wings for Life Worldrun unde am urcat pe locul 3 mondial si 1 In Romania. Alaturi de echipa avem obiective mari de a dobori multe recorduri nationale si mondiale.

 

 1. M.G. : Cum iti gestionezi echilibrul intre viata personala, viata profesionala si cariera ta de sportiv de performanta?

          A.B. : Viata personala este mai mult timp in sport unde am 12 ani experienta.

 

 1. M.G. : Cum te relaxezi si cum iti petreci timpul liber in afara antrenamentelor si competitiilor?

          A.B. : Dupa un rezultat bun imi place sa merg la antrenamente si sa invat din greseli si recuperare sportiva la inot, terapeut. Dupa, incep imediat pregatirea pentru urmatoarele competitii.

 

 1. M.G. : Ce sfaturi ai pentru tinerii sportivi care aspira sa devina atleti de performanta?

          A.B. : Vreau sa ii invat pe tineri sa fie mai buni zi de zi si sa urmeze un scop in viata - doar atunci vor intalni oamenii potriviti care au acelasi pasiune .

Sa nu renunte niciodata, intodeauna exista o zi in care vor obtine tot ceea ce isi doresc sa devina.

 

Pagina Facebook : Andrei Bogaci 

alergat,interviu,maraton,mondial,mygame.ro,pasiune,romania,running,sport,world

Retine: comentariile trebuie sa fie aprobate inainte de publicare.

YOU MAY ALSO LIKE