Bara laterala a blogului
Interviu Costache Erica - Campion Mondial Karate
In Interviuri

Interviu Costache Erica - Campion Mondial Karate

MyGame.ro: De când a început pasiunea ta pentru karate?

Erica Costache: Pasiunea mea pentru karate a început la vârsta de 7 anișori, la o vârsta destul de frageda, cand pot spune că nu-ți dai seama ce este pasiunea, dar realizezi ceea ce îți place.

MG: Când și unde ai făcut primii pași în acest sport?

E.C.: Primi pași în acest sport i-am făcut intr-o vară în anul 2014, la primul meu club C.S Phoenix Sunrise, intr-o sala micuța. Au fost multe momente frumoase, iar prima mea antrenoare a fost și rămâne un idol și un model de urmat in viața pentru mine.

MG: Cât de greu a fost la început?

E.C.: La început a fost destul de greu, deoarece erau multe lucruri noi pentru mine, cu care trebuia sa mă acomodez, dar pe parcurs au trecut acestea și au urmat altele, una, destul de grea, a fost și este situația financiară, deoarece în cazul meu nu a fost suportată de niciun sponsor, ci de părinți mei, cărora le mulțumesc că și în prezent fac acest efort pentru mine.

MG: Care sunt valorile acestui sport? Cum pot fi atrași tinerii spre karate?

E.C.: Valorile karate-ului este că promovează, în mod special, disciplina, respectul si relațiile dintre sportiv, atât in sala de antrenament, cât și în afara. Tinerii din ziua de azi sunt tot mai greu atrași spre un sport de contact, mai ales cei de 13-18 ani, deoarece spun că au alte preocupări sau pun la înaintarea scuza ca nu au timp. Ei pot fi atrași pe partea de autoapărare, parte care te învață cum sa te aperi, dacă ești atacat sau pus în situații neplăcute.

MG: Care sunt performanțele care te fac mandra?

E.C.: Performanțele care ma fac mandra sunt rezultatele și realizările mele de la fiecare competiție. Anul trecut, performanțele care m-au făcut extrem de mandra sunt ca am reușit sa ies Campioana Europeană in Italia, Campioana Naționala din țara mea, iar în Statele Unite ale Americii, la Campionatul Mondial am luat locul 3 dintr-un număr mare de sportive bune împotriva cărora am concurat.

MG: Tinerii ies tot mai greu din casă pentru a face sport. Ce recomanzi pentru a schimba acest lucru?

E.C.: Acest lucru trebuie schimbat și de la sine, dar și noi putem ajuta cu indicații bune privind toate părțile pozitive care ajută la îmbunătățirea corpului și a sănătății, dacă se practică sport. Acest lucuru poate fi schimbat și dacă ai un prieten sau o persoana mai apropiată de tine, cu care te simți tu in largul tau, și începeți sa alergați prin parc, sa faceți puțină mișcare prin diverse exerciții, acasă pe o salteluța, cu niște gantere de mica greutate. Prin multe chestii putem ajuta tinerii la sport, dacă și-ar dori. Important este sa-ți dorești!

MG: Care este lucrul cel mai important pe care l-ai învățat din karate?

E.C.: Îmi este foarte greu sa spun doar un lucru important când eu am învățat atâtea, dar consider că cel mai important și de baza este de a fi fair play. De ce spun asta? Consider ca a fi fair play este un lucru și o calitate pe care o întâlnești din ce in ce mai rar in lumea oricărui sport și consider ca orice antrenor, așa cum a făcut-o și al meu, ar trebui sa-și învețe sportivul/sportiva că, indiferent de rezultat daca ești învingător sau pierzător, la final trebuie sa dai mâna cu ,,adversarul‘’. Acesta este lucru de care eu sunt mandra ca dau dovada la fiecare meci si proba pe pare îl/o sustin!

MG: Ce ai sfătui pe cineva care ar vrea sa se apuce de karate, dar nu găsește motivația necesară?

E.C.: Sfatul meu este ca, puțina motivație pe care fiecare o avem in noi, se va transforma într-una și mai mare, dacă vom fi dispuși sa încercăm acel lucru. Karate-ul îți arată partea de autoapărare impotriva mai multor situații ale vieții in care ai putea fi pus și cum poți ieși din ele, dar asta se întâmplă doar dacă ai curajul sa încerci acest sport. Pe fiecare tânăr/ tânără in parte aș dori sa-i sfătuiesc, dacă aș putea, sa aibe curajul să încerce!

MG: Care este cea mai mare satisfacție a ta în toți acești ani?

E.C.: Cea mai mare satisfacție a mea in toți acești ani este că am ajuns sa-mi îndeplinesc toate visele, prin multă munca, pana când visele au devenit realitate. Satisfactia este când, la finalul anului, realizezi cât de mult ai muncit și te uiți la toate titlurile de Campioana pe care le-ai adunat, iar acolo se regăsește satisfacția! Satisfacția mai este și atunci când văd cum îmi fac fericiți părinții și antrenorii, când câștig, deoarece la susținerea muncii pe care eu o depun participă un antrenor și in spatele oricărei competiții se afla situația financiară a părinților. De aceea satisfacția este una mare!

MG: Dragă Costache Erica, îți mulțumim pentru timpul acordat pentru acest interviu și îți dorim succes în continuare!

karate,mygame.ro,pasiune,romania,sport

Retine: comentariile trebuie sa fie aprobate inainte de publicare.

YOU MAY ALSO LIKE